MAINOS: DNA

Nettiyhteyden pätkiminen ja hidastelu kiristävät hermoja.

Langattomassa yhteydessä voi olla monenlaisia ongelmia, mutta tähän saakka niiden syitä on tavallinen netin käyttäjä voinut lähinnä arvailla.

Kodin WiFi-verkon ongelmien paikantamisesta ja niiden ratkomisesta on nyt tehty hyvin helppoa. Lue lisää alta.

Sivu jatkuu alaspäin
Testaa Nettipulssia

Tökkiikö netti?
Aivan uudenlainen palvelu auttaa selvittämään ongelmat ja antaa vinkit kodin WiFi-verkon parantamiseksi – testaa vaikka heti!

Usein nettiongelmien syy piilee aivan muualla kuin äkkiseltään luulisi.

Tämän päivän kodeissa on lukuisia laitteita, jotka ovat yhteydessä kodin WiFi-verkkoon. Sen vuoksi pätkivä netti voi olla ongelma, joka häiritsee normaalia kotielämää rentoutumisesta etätöihin ja laskujen maksuun.

Tiedätkö sen fiiliksen, kun olet viimeistelemässä verkkokauppatilausta, mutta ruudulle ei ilmestykään tilausvahvistus, vaan verkkaisesti pyörivä ympyrä? Tuijotat sitä epäuskoisena ja pian huomaat, että sivun latautuminen alkaa hidastua entisestään.

Mitä kauemmin sivun latautuminen kestää, sitä korkeammaksi verenpaineesi nousee.

Myös laitteet ovat kehittyneet viime vuosina ja yhä useammassa kodissa halutaan katsella monelta ruudulta teräväpiirtovideoita ilman häiriöitä. Jos taloudesta löytyy myös pelaavia teinejä, nettiongelmat johtavat helposti maailmanlopun tunnelmiin.

Pätkimiseen on aina jokin syy. Jos oma nettisi ei pelaa kunnolla, mitä veikkaat syypääksi?

Sitä, että netin nopeus ei ole riittävä.
Sitä, että modeemi on sijoitettu kehnoon paikkaan, kuten kaappiin.
Sitä, että modeemi olisi pitänyt vaihtaa uudempaan jo aikoja sitten.

Näin moni arvelee. Joskus syypää todella onkin riittämätön nopeus, mutta usein vika piilee muualla tai se on monen asian summa. Jos haluat selvittää ongelmien syyt, siihen löytyy nyt uusi keino.

Modeemille ei ole aina helppo löytää hyvää paikkaa, vaan moni sijoittaa sen eteisen kaappiin tai olohuoneen perimmäiseen nurkkaan. Tällöin modeemi ei pysty muodostamaan koko kodin yhteistä, kaikki laitteet kattavaa WiFi-verkkoa. Tilanne saattaa korjaantua paikkaa vaihtamalla, mutta joskus pätkiminen on monen asian summa. Jos haluat selvittää helposti ongelmien syyn, siihen löytyy nyt uusi keino.

Vanha modeemi voi hyvinkin olla syypää netin pätkimiseen, jolloin se kannattaa päivittää uudempaan. Sen ei edes tarvitse olla aataminaikainen, vaan jopa muutaman vuoden ikäinen malli saattaa joutaa eläkkeelle. Jos kuitenkin haluat poissulkea muut syyt pätkimiseen, siihen löytyy nyt uusi ja helppo keino.

Usein ajatellaan, että nettipulmien syynä on liian hidas netti. Tosiasiassa ongelmat johtuvat usein häiriöistä kodin WiFi-verkossa. Langattomassa yhteydessä voi olla monenlaisia ongelmia, mutta tähän saakka niiden syitä on tavallinen netin käyttäjä voinut lähinnä arvailla.

Kodin WiFi-verkon ongelmien paikantamisesta ja niiden ratkomisesta on kuitenkin nyt tehty hyvin helppoa.

Jos netti tökkii riittävästä nopeudesta huolimatta, on aika ottaa DNA Nettipulssi. Se on aivan uudenlainen palvelu, jonka taustalla toimii tekoäly, joka tekee jatkuvaa tuunausta kotiverkkojen toimivuuden eteen. Nettipulssi kertoo käyttäjilleen huonekohtaisesti netin toimivuuden ja neuvoo, miten kodin WiFin toimivuutta voi parantaa.

Palvelu tulee automaattisesti uusimpien DNA:n modeemien mukana. Voit halutessasi kokeilla pulssaamista myös ilman älykästä modeemia, mikä onnistuu kaikkien operaattoreiden verkoissa.

 

Nettipulssin avulla selvität nettiongelmasi hetkessä. Mitä olisit valmis maksamaan tällaisesta palvelusta?

15 euroa
8 euroa
En mitään

Palvelu on takuulla tämän hinnan väärti, mutta sinun ei tarvitse maksaa siitä mitään. Ei siinäkään tapauksessa, että et ole DNA:n nettiasiakas.

Palvelu on takuulla tämän hinnan väärti, mutta sinun ei tarvitse maksaa siitä mitään. Ei siinäkään tapauksessa, että et ole DNA:n nettiasiakas.

Olemme DNA:lla täsmälleen samaa mieltä. Palvelu on ilmainen – olitpa DNA:n nettiasiakas tai et.

DNA Nettipulssi neuvoo, miten yhteyttä voi parantaa omassa kodissasi – monesti tilanne voi kohentua jo modeemin paikkaa vaihtamalla. Modeemin tulisi aina sijaita mahdollisimman lähellä käytettäviä laitteita.

Jos älytelkkari ja läppäri ovat olohuoneessa, modeeminkin tulisi olla siellä.

Modeemin tulisi myös sijaita mahdollisimman ylhäällä, eli mieluummin kirjahyllyn päällä kuin pöytätasolla. Aivan vihonviimeisin sijoituspaikka on eteisen sähkökaappi, vaikka laite olisikin siellä kätevästi katseilta piilossa.

Jos kodissasi on enemmän kuin kolme huonetta tai useampi kerros, voi olla tarpeen hankkia Mesh WiFi -tukiasemia vahvistamaan kodin sisäverkkoa.

DNA Nettipulssi vinkkaa myös siitä, jos netin hitauden syynä ovat päällekkäiset taajuudet. Kodin WiFi-verkossa on yleensä tarjolla kaksi taajuutta. Mikäli laitteita on paljon ja verkossa ruuhkaa, voi olla tarpeen ottaa molemmat taajuudet käyttöön.

Sitten onkin jäljellä enää kuuma kysymys – miten sinä saat Nettipulssin käyttöösi? Se selviää tuossa tuokiossa, kunhan vastaat näihin kysymyksiin:

Oletko jo DNA:n nettiasiakas, entä onko sinulla kiinteä netti vai mobiilinetti?

Olen asiakas, kiinteä netti.
Olen asiakas, mobiilinetti.
En ole asiakas.

Entäpä asutko pientalossa (esimerkiksi omakotitalossa, paritalossa tai rivitalossa) vai kerrostalossa?

Asun pientalossa.
Asun kerrostalossa, ja käytän taloyhtiön nettiä.

Hienoa! Kun olet DNA:n kiinteän netin asiakas, voit ottaa DNA Nettipulssin käyttöön heti Oma DNA -sovelluksessa. Vielä helpommin homma sujuu, jos sinulla on tuliterä DNA:n modeemi tai vaihdat nykyisen sellaiseen. Silloin Nettipulssi toimii automaattisesti, eikä sinun tarvitse tehdä yhtikäs mitään. Palvelu säätää automaattisesti WiFin ja modeemin asetuksia niin, että ne toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Saat myös Oma DNA -sovelluksen kautta vinkkejä siitä, miten voit parantaa kotisi WiFin toimivuutta edelleen.

Hienoa! Kun taloyhtiössäsi on DNA Netti ja sinulla uusin DNA:n modeemi, tekoäly tekee jatkuvaa tuunausta kotisi netin toimivuuden eteen. Nettipulssi säätää automaattisesti modeemin ja WiFin asetuksia parhaiten vastaamaan juuri sinun kotisi netinkäyttöä. Ja kun koko taloyhtiön nettiyhteys on toimintavarma ja häiriöt minimissään, asukkaidenkin arki on huolettomampaa. Jos käytössäsi on Oma DNA -sovellus, saat sen kautta vinkkejä siitä, miten voit parantaa kotisi WiFin toimivuutta entisestään.

Huom! Niin taloyhtiön päättäjät kuin asukkaatkin voivat vaikuttaa siihen, minkä operaattorin netti taloyhtiöön otetaan. Kun nettiyhteys pelaa hyvin ja häiriöt ovat minimissään, ei kenenkään aikaa mene yhteysongelmien selvittelyyn.

Myös mobiilinetin käyttäjällä on mahdollisuus kokeilla pulssaamista vaikka heti! DNA Nettipulssi antaa ohjeita pitkin matkaa ja neuvoo, miten voisit parantaa kotisi WiFin toimivuutta. Testaa heti tästä!

Vinkki! Voit saada nopean DNA Netin myös pientalolle.

Tutustu DNA Netti pientaloille -ratkaisuihin.

Myös mobiilinetin käyttäjällä on mahdollisuus kokeilla pulssaamista vaikka heti! DNA Nettipulssi antaa ohjeita pitkin matkaa ja neuvoo, miten voisit parantaa kotisi WiFin toimivuutta. Testaa heti tästä!

Vinkki! Niin taloyhtiön päättäjät kuin asukkaatkin voivat vaikuttaa siihen, minkä operaattorin netti taloyhtiöön otetaan. Kun taloyhtiössäsi on DNA Netti ja sinulla uusin DNA:n modeemi, tekoäly tekee jatkuvaa tuunausta kotisi netin toimivuuden eteen. Nettipulssi säätää automaattisesti modeemin ja WiFin asetuksia parhaiten vastaamaan juuri sinun kotisi netinkäyttöä. Kun koko taloyhtiön nettiyhteys on toimintavarma ja häiriöt minimissään, asukkaidenkin arki on huolettomampaa.

Lue, miten voit vaikuttaa taloyhtiösi nettivalintaan.

DNA Nettipulssi on ilmainen ja kaikkien käytettävissä oleva palvelu, ja pääset testaamaan sitä välittömästi tästä. Jos kuitenkin päätät siirtyä DNA:n kiinteän netin käyttäjäksi, saat käyttöösi uusimman DNA:n modeemin. Sen tekoäly optimoi verkkoa jatkuvasti, joten sinun ei joten sinun ei tarvitse tehdä itse mitään. Oma DNA -sovelluksen kautta saat lisäksi automaattisesti vinkkejä siitä, miten voit parantaa kotisi WiFin toimivuutta edelleen.

Vinkki! Voit saada nopean DNA Netin myös pientalolle.

Tutustu DNA Netti pientaloille -ratkaisuihin.

DNA Nettipulssi on ilmainen ja kaikkien käytettävissä oleva palvelu, ja pääset testaamaan sitä välittömästi tästä!

Vinkki! Niin taloyhtiön päättäjät kuin asukkaatkin voivat vaikuttaa siihen, minkä operaattorin netti taloyhtiöön otetaan. Kun taloyhtiössäsi on DNA Netti ja sinulla uusin DNA:n modeemi, tekoäly tekee jatkuvaa tuunausta kotisi netin toimivuuden eteen. Nettipulssi säätää automaattisesti modeemin ja WiFin asetuksia parhaiten vastaamaan juuri sinun kotisi netinkäyttöä. Kun koko taloyhtiön nettiyhteys on toimintavarma ja häiriöt minimissään, asukkaidenkin arki on huolettomampaa.

Lue, miten voit vaikuttaa taloyhtiösi nettivalintaan.

Me DNA:lla uskomme, ettei kenenkään kannata haaskata aikaa pätkivän netin kanssa tuskailuun. Jos et vielä testannut palvelua, ota pulssi menemällä huoneeseen, josta haluat aloittaa. Et tarvitse tilausta tai erillisiä ohjelmia, pelkkä puhelin riittää.

Pulssaamalla saat paitsi toimivamman netin, myös toimivamman arjen, sekä vinkkejä kodin WiFin parantamiseksi. Samalla näet kotiverkkosi kunnon huolimatta siitä, mitä operaattoria käytät.

Jos kotonasi on Nettipulssilla varustettu DNA:n modeemi, saat suositukset WiFi-verkon parantamiseksi suoraan puhelimeesi Oma DNA -sovelluksen kautta.

Lataa tästä Oma DNA puhelimeesi!

Onko sinulla DNA:n modeemi, mutta yritysliittymä? Ei hätää! Vaikka et siinä tapauksessa näekään Oma DNA:n vinkkejä, toimii DNA Nettipulssi koko ajan taustalla ja optimoi WiFi-verkkoa puolestasi.

Nappaa vinkit jumittavan netin voittamiseksi:

  • Tarkista modeemin sijainti. Monesti se on kodissa väärässä paikassa. Älä laita sitä sähkökaappiin tai komeron päälle, vaan keskeiselle paikalle ja mahdollisimman korkealle.
  • Vanha modeemi kannattaa päivittää uuteen malliin säännöllisesti, aivan kuten muutkin elektroniset laitteet. Näin pidät huolen siitä, että netti toimii koko kodissa. Uusi modeemi on aina myös toimintavarmempi ja tietoturvallisempi.
  • Jos sinulla on iso asunto, jossa on paljon huoneita tai kerroksia, kannattaa hankkia kodin nettiin vahvistimia, eli WiFi-Mesh-laitteita. Niiden avulla varmistat netin toimivuuden kodin jokaisessa huoneessa.
  • Tarkista nettisi nopeus. Käyttäjien ja laitteiden lukumäärä sekä käyttötarkoitus vaikuttavat siihen, mikä nopeus sopii parhaiten juuri sinun talouteesi.
  • Joskus vaihtoehtona on myös nettiliittymän vaihto. DNA Netin käyttöönotto ja käyttö on helppoa. Ja jos tuntuu sille, että jokin käyttöönotossa askarruttaa, voit aina kääntyä DNA Asennusmestarin puoleen. Soita maksuttomaan numeroon tai varaa soittoaika – asuinpaikasta riippuen Asennusmestarin voi tilata myös kotikäynnille.
Tutustu